30 температурни рекорда бяха отчетени в неделя

30 температурни рекорда бяха отчетени в неделя
Най-топло е било в Ловеч 41. 4 градуса, Свищов и Монтана 41 градуса,Пазарджик 40.7, Русе 40.6, Сандански 40, Ново село 38.9, Силистра 38.6 и други. Снимка: "Ройтерс"
A A+ A++ A

В първия ден на Горещниците бяха регистрирани 30 температурни рекорда.

Небивалите горещини доведоха до обявяването за днес на червен код в три области на страната - Плевенска, Русенска и Великотърновска. В цялата останала част на страната беше обявен оранжев код, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Без да е най-висока температурата в София в сравнение с други градове в страната в столицата също е регистриран рекорд от 37.5 градуса.

Най-топло е било в Ловеч 41. 4 градуса, Свищов и Монтана 41 градуса,Пазарджик 40.7, Русе 40.6, Сандански 40, Ново село 38.9, Силистра 38.6 и други.

Рекорди има и по върховете Рожен - 28,4, Ботев – 19,8, Мургаш - 26,4, Мусала – 19.

За понеделник, 15 юли, е обявен жълт код за Централна, Северна, Източна и в част от Югозападна България, уточниха от НИМХ.

Кодът е в сила заради високи температури в 18 области. След два дни се очаква отново повишаване на температурите, но няма да достигнати днешните максимуми успокояват метеоролозите.

#температурни рекорди #горещина #времето #прогноза #Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #Код "червено" #код "жълто"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници