Отбелязваме 155 години от рождението на Алеко Константинов

Отбелязваме 155 години от рождението на Алеко Константинов
A A+ A++ A

Алеко прозря, че толкова сме свикнали с хубавото, че не го търсим, заяви пред камерата на „Денят започва с култура“ зам.-кметът на София Тодор Чобанов.Тодор Чобанов, зам.-кмет на София: Неслучайно неговият паметник е на бул. Витоша, загледан в любимата му планина.

Чобанов припомни, че планината е била почти обезлесена заради масовата сеч, но благодарение на Щастливеца и хората около него тя придобива сегашния си вид, с което той има огромна заслуга за градския живот.Тодор Чобанов, зам.-кмет на София: Той съумява да обърне огледалото на истината, за да видим силните и слабите си страни, да се присмеем на недъзите. Най-висшето чувство за хумор е умението да се присмеем на себе си.

Алеко ни помага да станем интелигентна европейска нация, допълни Чобанов.Тодор Чобанов, зам.-кмет на София: Впечатлява ме, че въпреки огромните нещастия, Алеко съумява да съхрани чувството си за хумор, позитивния си поглед към бъдещето, продължава да твори и да създава шедьоври.

В честването ще се включат и актьорите Светослав Пеев и Ивайло Калоянчев. Репортерът на БНТ Елица Кънчева се срещна и с тях при паметника на Щастливеца. Вижте целия разговор във видеото.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници