Засилени мерки за сигурност в София за концерта на пл. "Батенберг"

Засилени мерки за сигурност в София за концерта на пл. "Батенберг"
A A+ A++ A

Както и на много места по света, България ще посрещне Нова година със засилени мерки за сигурност и с празнични концерти. На площад "Батенберг" в София се очаква да празнуват около 20 000 души, предаде Нова ТВ. Заради това и полицията ще съсредоточи в района значителен ресурс. Хората, които искат да гледат концерта на живо концерта от 22:00 до 01:00 часа ще бъдат пропускани през 8 пункта около площада. Няма да бъдат допускани хора в нетревзо състояние и посетители, които носят остри и опасни предмети. На място ще бъде разположена тежка техника, екипи на пожарната и линейки.

За да стигнете до централния празник в столицата, от общината препоръчват да използвате градския транспорт. В сайта на Центъра за градска мобилност може да видите кои линии ще работят през нощта. Само някои от трамваите, тролеите и автобусите ще се движат и след полунощ. Метрото обаче ще е денонощно - според посоката интервалът на движение ще е през 20 или през 40 минути.

В празничната нощ не се очаква температурите да паднат драстично. Термометрите ще показват от 0 до минус 4 градуса, сочи прогнозата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници