Тръмп ще наблюдава кой гласува против САЩ

Тръмп ще наблюдава кой гласува против САЩ
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Посланикът на САЩ в ООН Ники Хейли е изпратила заплашително писмо до представителите на страните членки на Общото събрание на ООН, които възнамеряват да подкрепят резолюция, отхвърляща признаването от страна на американския президент Доналд Тръмп на Йерусалим за столица на Израел, планирана за четвъртък.

"Президентът ще наблюдава това гласуване внимателно и поиска да докладвам за онези, които са гласували против нас", написала Хейли в писмо, до съдържанието на което са се добрали от израелското издание "Аарец".

Хейли посочва в писмото, че решението на Тръмп за Йерусалим не засяга окончателния статут на преговорите по никакъв начин, включително конкретните граници на израелския суверенитет в Йерусалим. Според Хейли Тръмп също така не се застъпвал за промени в договореностите относно Храмовия хълм/Харам ал Шариф.

"Знам, че мнозина в Общото събрание също са ангажирани с каузата на мира", пише още Хейли, настоявайки страните членки да размислят дали подобна резолюция няма само и единствено да разпали "разгорещена реторика и насилие".

Хейли подчертава, че САЩ "не молят други страни да преместят своите посолства в Йерусалим", а "просто ви молим да признаете историческото приятелство, партньорство и подкрепа, които ние засилихме и да уважавате нашето решение за нашето посолство".

Общото събрание на ООН се очаква да проведе заседание утре следобед за извънредно обсъждане на едностранното признаване от страна на САЩ на Йерусалим за столица на Израел.

Турция и Йемен поискаха срещата, след като проекторезолюция на Египет срещу признаването беше представена на вниманието на Съвета за сигурност, на която САЩ наложиха вето, въпреки че всички останали 14 страни членки на съвета гласуваха за нея.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници