БСП иска спешна актуализация на бюджета за здраве догодина

БСП иска спешна актуализация на бюджета за здраве догодина
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

БСП иска спешна актуализация на бюджета за здраве догодина. Целта е да отпадне мораториума за новите лекарства и терапии.

Предложението на Левицата ще бъде внесено до часове. А решението за него е взето след разговор на червения председател Корнелия Нинова с премиера Бойко Борисов. На него министър-председателят обещал да помисли дали да се направи спешната ревизия. Последвал разговор и с Цветан Цветанов. По думите на Нинова от ГЕРБ изглеждали склонни да се съгласят.

Окончателното решение ще вземе парламентарната група на управляващите, обещал Цветанов. 

Ако се стигне до актуализация на бюджета, това ще означава извънредни парламентарни заседания и вероятно прекъсване на коледната ваканция на депутатите.

Едногодишният мораториум предизвика протести както сред опозицията, така и в пациентските среди. След въвеждането му от здравното министерство обещаха да създадат комисия, която да търси алтернативни решения за пациентите, които не могат да бъдат излекувани с разрешените у над лекарства. Според БСП и самите пациенти обаче това ще бъде фатално протакане и недопустимо заобикаляне на закона.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници