15 тежки катастрофи в страната за изминалото денонощие

15 тежки катастрофи в страната за изминалото денонощие
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

За изминалото денонощие в страната са възникнали 15 тежки пътнотранспортни произшествия. Един човек е загинал, а 16 души са били ранени. Към момента с опасност за живота в болнични заведения са 4 души.

Само в София през изминалото денонощие са станали 113 леки и 4 тежки катастрофи. Един човек е загинал, а трима са били ранени в столицата.

Според данните на МВР за пътните инциденти през изминалото денонощие в страната и състоянието на пътната обстановка от началото на месец декември до сега у нас са възникнали 311 тежки катастрофи, при които са загинали 28 души, а 390 са били ранени. 11 души остават с опасност за живота.

От началото на годината черната статистика на МВР сочи, че в страната са възникнали 6 636 тежки пътнотранспортни произшествия. Загиналите на пътя от началото на 2017 година до сега са 645 души. При катастрофите тази година са пострадали 8 348 души.

Относно състоянието на пътищата в страната по-рано днес директорът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Михаил Рашков заяви, че всички пътища у нас са проходими при зимни условия. 700 машини и 1 200 души са почиствали пътните настилки в страната в районите със снеговалеж през изминалата нощ.

През нощта снеговалежът е бил най-силен в Родопите. Поради това е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път II-37 Батак - Доспат, път III-842 Белово - Юндола, по път II-35 Троян - Кърнаре, в прохода "Петрохан", както и в "Превала" и "Шипка". Ограничено е движението и за МПС над 10 тона в проходите "Вратник" и "Твърдишки". В "Дюлински" и "Пампорово" е забранено движението на моторни превозни средства над 3.5 тона.

Без ограничения е преминаването през "Айтоски", "Котленски", "Обзорски", "Печинско", "Предел", "Републиката", "Ришки" и "Рожен".

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници