Ролята на оргазма при забременяването

Ролята на оргазма при забременяването
A A+ A++ A

Според някои хора, ако жената изпита оргазъм, след като партньорът й е отделил семенната си течност във влагалището й, то шансът тя да забременее е по-голям.

Въпросът е уместно да се коментира както от двойките, в които жената се опитва да забременее, така и от тези двойки, които използват прекъсването на половия акт като контрацептивен метод. За максимална яснота трябва да се каже, че значението на оргазма за концепцията е по-скоро малко.

По време на оргазъм при жената маточната мускулатура се съкращава (оргазмът предизвиква  маточни контракции), което чисто механично има значение за придвижването на спермата през матката. При контакциите спермата се „засмуква“ към фалопиевите тръби, където, ако има зряла и годна за оплождане яйцеклетка, се осъществява оплождането.

Ако не искате да забременеете, а при секс без предпазни средства партньорът ви е еякулирал във вас, независимо дали сте изпитали оргазъм или не, трябва да се обърнете към специалист за спешна контрацепция.

Ако се опитвате да забременеете, еякулирането на мъжа непосредствено преди оргазма на жената би означавало по-голям шанс за успех.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници