Цветята в спалнята

Цветята в спалнята
A A+ A++ A

Дали са в саксия или във ваза, цветята в спалнята са по-скоро опасни за вашето здраве. И в двата случая те са предпоставка за възникване на някои заболявания дори и по различен механизъм.

В почвата в саксията живеят нормално редица микроорганизми. Поддържането на влажна почва, на светлина на повърхността и тъмнина и топлина вътре в саксията са благоприятни условия за развитието на някои гъби, сред които Aspergillus. Спорите на микроорганизмите свободно и лесно се отделят във въздуха и съответно, докато спите, дишате този въздух. Така саксийните растения в спалнята могат да са причина за алергия, за сутрешно главоболие, за други реакции при хора и домашни животни. Особено неподходящо е поставянето на саксийни растения в стаята на новороденото и малкото дете, тъй като те са по-чувствителни към алергените.

Красивите цветя, които ви подаряват, е уместно да не украсяват вашата спалня. Повечето рязани цветове, купени от цветарските магазини, се обработват с различни химикали, за да се запазят цветята свежи и красиви за по-дълго. Тези химически вещества се изпаряват във въздуха и вие ги вдишвате, което е предпоставка също за възникване на алергия или токсична реакция.

Не трябва да забравяме, че някои цветя имат и много силен естествен аромат (лилиумите например) и дори и без обработка, не се препоръчват за аранжировка на спалня.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници