Издирват куриера, предал 25 000 лв. на майката на Георги Енев

Издирват куриера, предал 25 000 лв. на майката на Георги Енев
Все още няма категорични доказателства, че Георги Енев е имал съучастник, но това е една от версиите, по които се работи. Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Полицията издирва мъжа, който остави 25 000 лв. на родителите на охранителя Георги Енев, обрал 1,5 млн. лв. от инкасов автомобил в Пловдив на 22 юни.

Мъжът е позвънил на вратата на майката на 33-годишния охранител и е подал парите, след което избягал, разказаха криминалисти, цитирани от „Дарик"

Майката Донка Енева обаче отишла в полицията и предала парите. Тя е направила описание на мъжа и на него му направен портрет, чрез който полицията го издирва.

Фотороботът на мъжа е изпратен до всички полицейски управления в страната.

Според разследващите куриерът вероятно не е съучастник на охранителя, а случаен човек.

Родителите на Георги Енев са разпитани още веднъж, тъй като първоначалните им обяснения са били противоречиви.

„Те също твърдят, че синът им не е разговарял с тях. На този етап обаче не е ясно дали парите, които те върнаха, са от откраднатите 1,5 млн. лева," заяви наблюдаващият случая прокурор Делян Пинчев.

Георги Енев се укриваше от полицията в продължение на две седмици, след което на на 5 юли се предаде в Окръжната прокуратура в Пловдив. И до момента обаче охранителят мълчи къде са парите.

Все още няма категорични доказателства, че той е имал съучастник, но това е една от версиите, по които се работи.

На 8 юли Пловдивският окръжен съд остави Георги Енев в ареста с мотивите, че може да се направи предположение, че той е извършителят на престъплението, за което е заподозрян, както и че може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Обвинението, което му е повдигнато, е за длъжностно присвояване в особено големи размери, за което законът предвижда от 10 до 20 години затвор. Ако той върне парите, то може да бъде намалено до 8 години лишаване от свобода.

Следващото дело е насрочено за 10:00 часа на 12 юли.

#Георги Енев #инкасов автомобил #обир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници