Подкрепяте ли пълната забрана за тютюнопушене на обществени места?

Подкрепяте ли пълната забрана за тютюнопушене на обществени места?
A A+ A++ A

Това беше въпросът, който един месец стоя на нашия сайт и 174 от нашите читатели дадоха своето мнение.

От юни тази година пълната забрана за тютюнопушене на обществени места е в сила. По данни на медиите забраната се спазва, контролните органи съобщават за малко установени нарушения. Означава ли това, че ние, българите, вече сме по-дисциплинирани и се съобразяваме с непушачите навсякъде?

Да! Или поне това са резултатите от проведената от нас анкета. Почти 65% от участниците в нея намират забраната за тютюнопушене за правилна и я подкрепят! Като за първи месец от въвеждането й, резултатите са обнадеждаващи.

Все пак около 15% приемат пълната забрана, но не вярват, че тя ще се спазва. Като че ли лятото е времето, когато по-лесно приемаме подобно ограничение (или по-скоро свобода за непушачите). Истинските резултати ще са ясни през зимата, когато или ще се превъзпитаме в уважение към непушачите, или много кафенета и ресторанти ще фалират.

38% от участниците в нашата анкета не подкрепят пълната забрана за тютюнопушене. Силно се надяваме, че те скоро ще се съгласят, че тютюнопушенето е по-скоро лош навик, отколкото избор, който трябва да се толерира от останалите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници