177764 статии       |       372 интервюта       |       1513 снимки       |       38131 абоната       |      
USD 1.76471| EUR 1.95583| GBP 2.14573|
In English На русском
Вход

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитИЗБОРИ 2019

Размер на шрифта:   

Семействата Уорлик и Паси и Максим Бехар учат сръбски студенти да разбират по-добре ЕС

9 юли 2012, понеделник / 00:22; Коментари: 0
Send to Kindle
Семействата Уорлик и Паси и Максим Бехар учат сръбски студенти да разбират по-добре ЕС
Българският PR експерт Максим Бехар по време на среща със сръбски студенти, заедно със семействата Уорлик и Паси. Снимка: М3 Communications

Американският посланик в София Джеймс Уорлик и съпругата му Мери Уорлик - посланик на САЩ в Белград, бившите министри Соломон (на външите работи) и Гергана (по европейските въпроси) Паси, както и водещият PR експерт Максим Бехар се срещнаха с голяма група български и сръбски студенти.

На срещата в неделя в елитния планински курорт Копаоник студентите обсъждаха със своите гости българският опит по пътя към Европейския съюз.

Посланик Уорлик акцентира по време на дискусиите на важната за района енергетика, съпругата му се спря на политическите въпроси, които сега Сърбия трябва да решава, а Гергана Паси разказа интересни моменти от дългия и труен път на България към членството в ЕС.

„Тези срещи сега са твърде важни и колкото по-чести са те, толкова по-добре Сърбия ще бъде подготвена за членството си в Европейския съюз. Имаме какво да разкажем на нашите сръбски приятели и съм щастлив, че сега имахме тази възможност. Според мен пътят на Сърбия към Европейския съюз минава през членството й в НАТО и се надявам нашите приятели днес тук добре да са разбрали моето послание“, каза Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България, един от съорганизаторите на срещата.

Повече от 100-те участници бяха разделени в панели, в които се обсъждаха всички аспекти на членството на България в Европейския съюз, трудностите по този път, предимствата от членството и необходимостта от навременна и бърза информация.

„До голяма степен членството на Сърбия в Европейския съюз е обвързано и с промяната на имиджа на страната пред света. Това беше и темата, на която акцентирах, както и на начина, по който социалните медии могат да помогнат за по-бързото разбиране на европейската тематика в страната“, каза Максим Бехар, който е член на Борда на Атлантическия клуб и управлява водещата в България PR компания M3 Communications Group, Inc.

ђеклама:
» Абонирай се безплатно за НОВИНИТЕ всеки ден
Разпечатай | Изпрати | Абонирай се за дума
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама:

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО