Пожарите на Главния Пожарникар

Пожарите на Главния Пожарникар
A A+ A++ A

България гори, гори един твърде труден за гасене пожар.

В страната управлявана от пожарникар гърмят военни складове, горят влакове и автобуси, отчаяни хора палят имотите на престъпни ромски босове, бушуват горски пожари.

Последният се случи преди дни в природния резерват "Бистришко бранище" на Витоша, на километри от столицата. Стихията опустоши 200 декара растителност. Продължи 7 дни, няколко огнища още тлеят.

Хората от властта ни засипаха с противоречива информация. Според свидетелски показания акцията по гасенето на пожара била пълен хаос, отговорните институции – абсолютно неподготвени и всъщност пречещи на желанието на пожарникарите и доброволците да се справят възможно най-бързо с бедствието. Дотук нищо необичайно.

Главният Пожарникар на Републиката, премиерът Борисов, експерт по гасене на пожари според собствените му декларации, и Доктор на пожарните науки, мълча с дни. Проговори от далечна магистрала само след като се убеди, че пламъците са на път да изгаснат. И тук нищо необичайно.

Необичайното бяха стотиците доброволци, който се стекоха на помощ. Според признанията на хората, чиято работа е да се борят се бедствията, доброволците били толкова много, че ги смаяли и ги заварили и тук неподготвени.

Повечето доброволци бяха същите хора, които участваха в протестите срещу спорния Закон за горите. Хората, които дадоха началото на нашето родно движение Окупирай "Орлов мост". Обещават да се борят неуморно срещу лобистко законодателство и за запазването на това, което е останало от красивата ни природа, но веднага отложиха поредната демонстрация за да могат да помогнат в гасенето.

Междувременно, във Варна също се случи нещо необичайно - многоброен протест срещу плановете на ТИМ да застрои любимата на варненци и гости Морска градина.

Възможно е тези хора, това зараждащо се гражданско общество да се окажат най-голямото предизвикателство, най-трудният за гасене пожар за Пожарникаря...

#пожар #горски #пожарникар #Борисов #Бистришко бранище #Витоша #доброволци #протести #Закон за горите #Варна #Морска градина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници