Майки на протест в Пазарджик

Майки на протест в Пазарджик
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Родители в Пазарджик излязоха на протест против това в сградата на училището, където учат децата им, да бъдат преместени деца от друго училище, което е в ремонт, news.bg

Родителите на децата от основно училище "Христо Смирненски" се противопоставиха срещу преместването на други деца в сградата на заведението. Против преместването на учениците от училище "Христо Ботев" в училище "Христо Смирненски" майките са предприели и протестна подписка. В подписката са се разписали около 80 майки, а подписката е била подадена в общината и в Регионалното управление по образованието.

Протестиращите майки са заплашили и че ако не бъдат чути, ще направят жива верига пред сградата на училището и няма да допускат вътре децата.

Една от протестиращите майки заяви пред БНР, че в училището домакин учат около 150 деца, а от другото училище се очаква да дойдат около 240. Това щяло да наруши нормалния учебен процес. Предвидено било и първоначално междучасията и часовете на учениците да бъдат намалени, което можело да се отрази на качеството на образованието.

Другата причина за протеста била, че голяма част от децата, които трябва да се преместят в сградата на основното училище, всъщност били от ромски произход.

По думите на директора на дирекция "Образование и култура" в община Пазарджик Гергана Табакова ремонтът на училище "Христо Ботев" започвал чак сега заради естеството на процедурата по възлагане на обществената поръчка. Очаква се ремонтните дейности да приключат до края на годината. Табакова информира още, че е проведена работна среща с ръководствата на двете училища, на която те са поеми ангажимент да се създаде максимално добра организация на учебния процес. Това било максимално добрия вариант и за двете училища.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници