Каталунците обявяват независимост след 4 дни

Каталунците обявяват независимост след 4 дни
A A+ A++ A

 

Каталуния ще обяви независимост в понеделник, 9 октомври. Ръководителите на двете управляващи партии в автономната испанска област JxSí и CUP се срещнаха днес и се разбраха в понеделник да бъде проведено извънредно заседание на местния парламента, предаде КРОСС.

Целта на заседанието е да бъдат представени резултатите от проведения референдум за независимост на областта на 1 октомври и последствията от него. На пресконференцията след срещата представителите на CUP обявиха, че именно на това заседание ще бъде обявена и независимостта, предава каталунският вестник „Ла Вангуардия". „Заседанието на парламента в понеделник ще има за цел да оценим резултатите от референдума и да обявим независимостта на Каталуния", обяви Мирея Боя от CUP.

„Предполагаме, че ще изземвания и арести. Това е сценарий, който стои на масата, но сме подготвени за него. Това няма да спре декларацията за независимост на 9 октомври. При този сценарий призоваваме за масова мобилизация и самоорганизация на хората, каквато видяхме и в последните седмици. Декларацията, която правим от парламента не би била възможна без силата на гражданите на улицата", допълни Боя.

 

#Каталуния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници