Американският посланикът Ерик Рубин: Няма да приемем Северна Корея с ядрено оръжие

Американският посланикът Ерик Рубин: Няма да приемем Северна Корея с ядрено оръжие
A A+ A++ A

САЩ искат мирно решение чрез преговори по дипломатически път по отношение на Северна Корея. Това декларира пред  btv американският посланикът Ерик Рубин.
 
"В същото време, международното право трябва да бъде спазвано и в крайна сметка ние не можем и няма да приемем Северна Корея с ядрено оръжие. Това е неприемливо и за нас, и за света", изтъкна Рубин.

"Ние работим с всички съюзници, включително и вашето правителство, за да обърнем внимание на опасността от ядрената програма на Северна Корея", каза посланикът и разясни:
 
"Ние казахме много ясно, че искаме решение чрез преговори, вярваме, че това е от критично значение решението да се вземе по дипломатически път и да е мирно. В същото време, международното право трябва да бъде спазвано и в крайна сметка ние не можем и няма да приемем Северна Корея с ядрено оръжие. Това е неприемливо и за нас, и за света".

"Вече видяхме съществени доказателства за безотговорността на Северна Корея и нарушения на международните закони - ракетните им опити, включително и този над Япония, което е нарушение на въздушното пространство на чужда страна. Това не е режим, на който можем да вярваме и не е режим, който трябва да притежава ядрено оръжие", изтъкна още дипломатът.

"Аз съм привърженик на идеята да отворим Северна Корея за света, защото ако народът на тази страна види света в неговата реалност, нещата ще са много различни. Това ще окаже натиск върху режима да промени последната наистина затворена държава на планетата. Няма друга страна, в която хората да нямат достъп до информация как изглежда живота навън", заяви още посланик Рубин./dariknews.bg/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници