Каталунският премиер гласува в референдума, испански полицаи щурмуваха секция

Каталунският премиер гласува в референдума, испански полицаи щурмуваха секция
A A+ A++ A

Испански полицаи нахлуха в изборна секцияq където се смяташе, че ще гласува каталунският премиер Карлес Пучдемон, предаде Ройтерс. Той обаче даде гласа си kd o,whf ;sijf. Полицията използва брадви, за да разбие прозорец на спортния център в провинция Жирона, където се помещава изборната секция, и също така разби вратата.
Регионалният премиер на Каталуния Карлес Пучдемон гласува в забранения референдум за независимост, организиран от неговата администрация, предаде ДПА.
Пучдемон даде гласа си в секция в Корнеля дел Тери, на 110 километра североизточно от Барселона.Испанската национална полиция започна да иззема избирателни урни и изборни книжа от секции за гласуване в Каталуния, обяви испанското министерство на вътрешните работи. В същото време избиратели гласуват на забранения от централните власти референдум за независимост на областта, предаде Ройтерс.Според очевидец в Барселона е имало сблъсъци между полицейски части за борба с безредици и избиратели пред изборна секция, при които десетки полицейски служители изтласквали хората с щитове. Желаещите да гласуват скандирали "ние сме мирни хора" и "не ни е страх".
По думите на очевидеца наоколо имало в готовност десетки бронирани полицейски коли и линейка.

Правоохранителните органи в кралството се опитват да затворят избирателните секции в Каталуния./dariknews.bg/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници