Ремонтът на пътя Пловдив-Асеновград ще приключи предсрочно

Ремонтът на пътя Пловдив-Асеновград ще приключи предсрочно
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Ремонтът на пътя Пловдив-Асеновград ще приключи преди обявените първоначално срокове. Това заявиха от софийската фирма изпълнител на проекта. Дейностите по изграждането на новото трасе вървят много активно. Ежедневно преминаващите от там шофьори стават свидетели на темпото, с което се работи и напредването на трасето, съобщава БНТ.

При хубаво време изпълнителите обещават, че ще изградят двете нови платна до края на тази година, което е с една година по-рано от заложеното. Във вторник ще започне полагането и на пърия асфалт. Общините Пловдив и Асеновград вече започнаха отчуждителни процедури, които са необходими за направата на локалните платна, които не бяха предвидени в първоначалния проект. Проектирането и възлагането на нова обществена поръчка трябва да стане по най-бързия начин, за да не се спират трафикът и достъпът до предприятията край пътя, посъветва и министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира трасето през почивните дни.

На изхода на Пловдив в посока Асеновград ще бъде изградено и кръгово кръстовище, което ще поеме трафика от околовръсния път на Пловдив.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници