Празник на баклавата в Драгановец

Празник на баклавата в Драгановец
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

Сладък и апетитен празник в търговищкото село Драгановец. За трета година там се проведе празник на баклавата. Над 35 тави със сладки изкушения поднесоха местните майсторки. Аромати и вкусове на масло, лимон и орехи възбудиха апетита на гостите. Най-вкусните и атрактивни десерти бяха отличени в кулинарна надпревара.

Апетитният сиропиран сладкиш в Драгановец приготвят и в делник, и в празник, а рецептите и тънкостите се предават от стари на млади. За да стане баклавата вкусна най-важно е да престои поне едно денонощие в захарен сироп. Затова местите майстори приготвят десерта дни преди празника.

Анифе Исмаилова: Тестото е много важно и корите трябва да бъдат много тънки, да са фини. Често казано за баклавата е нужно много любов и захар. Сладка любов става тука.

Местно читалище организира празника на баклавата, за да съхрани древните кулинарни традиции и добросъседството. Показани бяха саралия баклава, традиционната от 60 листа, с пълнеж от орехи или локум.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино