Обявяват ВМЗ „Сопот“ за продан на 10 юли

Обявяват ВМЗ „Сопот“ за продан на 10 юли
Според Делян Добрев към ВМЗ „Сопот“ ще има инвеститорски интерес, защото въпреки неговата голяма задлъжнялост това е предприятие в отбранителната индустрия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Процедурата по приватизация на ВМЗ „Сопот“ стартира във вторник, 10 юли, обяви министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев.

Въпреки че стратегията за приватизация на машиностроителния завод е гласувана от Народното събрание през януари 2011 г., процесът е започнал едва миналата седмица, когато Агенцията за приватизация след приватизационен контрол е направила график, предаде „Фокус“.

По думите на Делян Добрев в сряда Агенцията за приватизация е одобрила старта на процедурата, а в петък обявлението ще бъде изпратено в „Държавен вестник“, който ще го обнародва във вторник.

„Осигурили сме един милион лева за ВМЗ „Сопот“, за да се платят заплатите от април и остатъкът от януари“, съобщи още Делян Добрев.

„Необходимо ни е дългосрочно решение на проблемите на предприятието. Не можем през няколко месеца да търсим средства за заплати. Това предприятие трябва да работи, там трябва да се осигурят постоянни и сигурни работни места за хората“, подчерта икономическият министър.

Той посочи още, че в стратегията за приватизация е залегнал ангажимент към купувача на дружеството да запази дейността, работните места и разходите за човешки ресурс.

Според Делян Добрев към ВМЗ „Сопот“ ще има инвеститорски интерес, защото въпреки неговата голяма задлъжнялост това е предприятие в отбранителната индустрия.

#Агенция за приватизация #приватизация #Делян Добрев #ВМЗ „Сопот“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници