Хванаха студент, мамел старци по телефона

Хванаха студент, мамел старци по телефона
Студентът успял да измъкне от жертвите си близо 3000 лв.
A A+ A++ A

Студент в Медицинския университет във Варна е бил задържан като извършител на две телефонни измами с жертви възрастни жени.

24-годишният измамник е бил спипан малко след като прибрал пари от втората измама, предаде Дарик, позовавайки се на местната полиция.

Случката се разиграла в аксаковското село Долище. Минути след полунощ в РПУ – Аксаково, постъпил сигнал, че неизвестен е въвел в заблуждение 82-годишна жена, че дъщеря й е приета за спешна операция в болница, и поискал пари.

Минути по-късно съпругът на старицата предал на непознат 1750 лв. При незабавно проведените оперативно-издирвателни действия е установен извършителят - 24-годишният Н. Н. от Варна, студент по медицина.

Парите са били намерени при оглед в автомобила, увити в найлонов плик. Проведено е било и разпознаване.

Междувременно се оказало, че Н. Н. е автор на телефонна измама, извършена миналата седмица в кв. „Аспарухово“. Младежът излъгал 83-годишен варненец, че дъщеря му е претърпяла катастрофа.

По-късно старецът предал 860 лв., като размяната станала на обръщача на автобус № 2 в квартала. На младия варненец е повдигнато обвинение. Започнало е и досъдебно производство.

#телефонни измами #студент #възрастни жени #възрастни хора #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници