Варненци си отдъхнаха: В Морската градина няма да се строи

Варненци си отдъхнаха: В Морската градина няма да се строи
Над 1000 души обсадиха във вторник площада и блокираха кръстовището за почти един час пред Община Варна. Снимка: LiveMedia.bg
A A+ A++ A

Общинският съвет във Варна гласува окончателния вариант на проекта за Общ устройствен план (ОУП) на града, който няма да позволява строителство в Морската градина.

Цялата територия на Морската градина от Вълнолома до Евксиноград е отреден за градски парк за обществено ползване и за нищо друго, предаде БГНЕС.

Единствено изключение, което може да се направи, е позволяването на някакво строителство в парка за детска градина и бъдещ нов зоопарк в района на Пикадили парк.

За да се утвърди стратегическият документ, остава да бъде подписан от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Заседанието на Общинския съвет във Варна беше белязано от голям протест в морската столица.

Гражданите на Варна искаха да се спре застрояването на Морската градина. Над 250 души се струпаха в сряда сутринта пред сградата на общината в морския град.

Те чакаха да влязат на заседанието на Общински съвет – Варна, където сесията гледаше ОУП на града.

В крайна сметка голяма част от гражданите бяха допуснати да влязат с плакати на заседанието на Общинския съвет.

Общият устройствен план на Варна беше и причината за големия митинг в града, който се проведе във вторник вечерта.

Над 1000 души обсадиха тогава площада и блокираха кръстовището за почти един час пред Община Варна. В края на протеста се стигна и до сблъсъци. Бяха арестувани четирима младежи, което възмути голяма част от протестиращите, които скандираха „Мафия“.

#Варна #Морската градина #Общ устройствен план #ОУП #Министерството на регионалното развитие и благоустройството #МРРБ #митинг #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници