Кола падна в дълбоко дере в Пирин

Кола падна в дълбоко дере в Пирин
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

Петима мъже са ранени при тежка катастрофа в Пирин планина. Пострадалите са настанени за лечение в болницата в Благоевград, трима от тях са в критично състояние,информира ДАРИК.
 
Инцидентът е станал в събота, около 22:30 ч. на пътя от хижа "Загаза" към град Кресна, на 1400 метра надморска височина.
 
По това време компанията се прибирала към града с лек автомобил "Фолксваген Голф".
 
Един километър след хижата шофьорът загубил контрол над управлението, автомобилът излетял от пътя и паднал в дълбоко дере.

 
"Категорично не е вярно, че автомобилът е паднал в 100-метрова пропаст. Наши служители са слезли в дерето и са срязали ламарините, за да извадят тримата тежко ранени мъже. Другите двама успели сами да излязат и да се върнат в хижата, където съобщили за тежкия инцидент. Шофьорът е в най-тежко състояние", каза за Дарик директорът на РД ПБЗН в Пиринско комисар Георги Пармаков.

Кметът на община Кресна – Николай Георгиев, заяви, че четирима от пострадалите са от града, а един от тях е от Благоевград. Всички са на възраст от 26 до 31 години.

 
Хижата се намира на 25 километра от Кресна. В нея е имало много посетители, които също са се включили в спасителната акция по изваждането на мъжете от смазаната кола.
 
„Трима са в хирургия, един е в реанимация”, заяви градоначалникът на Кресна.  
 
Пострадалите са с различни травми - счупени ребра, пробит бял дроб, фрактура на черепа, фрактура на крак, откъснато ухо, множество контузии, хематоми. На всички са взети кръвни проби за алкохол.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници