Борисов гасил много пожари като този на Витоша

Борисов гасил много пожари като този на Витоша
Премиерът Бойко Борисов присъства на официалното откриване на обновените зали на Националната художествена галерия. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов заяви, че като пожарникар е гасил много пожари като бушуващия в момента в местността Бистришко бранище на Витоша.

„Понеже аз съм гасил много горски пожари – това са едни от най-рисковите пожари. Само за секунда, ако вятърът обърне посоката си, и могат да се издушат много хора. 30 секунди ти е максимумът да издържиш в такава ситуация. Това е тежък пожар. Малък, в малка площ, но много непристъпен. Затова ние всеки доброволец, в екипи с останалите, го вкарваме нагоре, за да могат да помагат и в същото време да им се оцени трудът“, коментира Борисов, цитиран от Дарик радио.

„Изключително благодаря на всички доброволци. Не заради това, че е толкова ценен трудът им, тъй като имаме прекрасни пожарникари с огромен опит, а заради това, че те са съпричастни, и толкова много хора искат да помогнат за погасяването на пожара. Жалко е, че заради пожар, но това показва една много силна гражданска позиция. Това са много ангажирани хора и изключително много им благодаря“, каза още той.

Министър-председателят коментира, че пожарът в местността Бистришко бранище е сред най-рисковите видове пожари.

Борисов благодари, освен на всички доброволци, включили се в потушаването на огъня, и на пилотите на трите хеликоптера, участващи в акцията по овладяването на пламъците.

Във вторник стана ясно, че израелски самолет ще се включи в опитите да бъде изгасен бушуващият трети ден пожар на Витоша, съобщиха от правителствената пресслужба.

Оттам уточниха, че премиерът Бойко Борисов вече е приел предложението за помощ от колегата си Бенямин Нетаняху.

#Витоша #Бистришко бранище #премиер #Бойко Борисов #пожар #пожарникар #доброволци #Израел #Бенямин Нетаняху

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници