За 16-та поредна година в Разград се открива Панаир на киселото мляко

За 16-та поредна година в Разград се открива Панаир на киселото мляко
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

За 16-та поредна година в Разград днес се открива Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните занаяти. Той продължава три дни, пише ДАРИК.

Официалното откриване на 16-ото издание на Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и занаяти е в 20.30 ч. на открита сцена на площад "Момина чешма" в Разград. Вечерта е посветена на Индия.

По-рано през деня местната управа ще посрещне официалните делегации от градове-побратими на Разград. Поканата са уважили управници на немския град Витенберг, турски Одунпазаръ и румънския Слобозия. През деня гостите на Панаира и Фестивала ще имат възможност да разгледат щандовете на 92-ма майстори в занаятите бижутерия, грънчарство, дърворезба, кожа, текстил, ножове,  ковано желязо и други, в 9 шатри пък ще се предлагат мляко и млечни изделия от селата Гецово, Дряновец, Балкански, Осенец и Побит камък.

В Етнографския музей във втория панаирен ден от 10.00 ч. ще се проведе детска работилница "Първи стъпки в занаята" с някои от майсторите, които представят продукцията си на панаира. След това започва конкурсът за домашно приготвено кисело мляко, традиционни ястия и десерти с мляко. Привечер събитията ще се случват пред Общинския културен център, където от 17.30 ч. ще има работилница за изучаване на български хора, а от 19.00 ч. забавно състезание между гостуващите танцови състави под надслов "Да правим таратор, а не терор!".

В 20.30 ч. започва концертната програма, вечерта е посветена на Гърция и Еквадор. В третия, последен ден на Панаира, ще има конкурс за детска рисунка на тема "Фестивала на млякото и традициите", той ще е в 10.00 ч. в Художествената галерия "Проф. Илия Петров". В 12.00 ч. в Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев" д-р Йонко Мермерски ще представи своята "Съвременна енциклопедия на пробиотиците и пробиотичните храни".

Победителите ще поведат дефилето на танцовите състави към площад "Момина чешма", където от 20.30 ч. е вечерта на Украйна. След концерта с фойерверки и илюминации е закриването на Панаира.

#кисело мляко #фестивал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници