Тествайте се за HIV/СПИН. Трябва да знаете статуса си

Тествайте се за HIV/СПИН. Трябва да знаете статуса си
A A+ A++ A

По статистиченски дании на Center of Disease Control and Prevention, USA, по един на всеки 5 заразени с HIV не знае, че е носител на вируса.

Все още не познаваме вируса толкова добре, за да предвидим кой е изложен на най-висок риск и кой не може никога да се зарази. Най-доброто, което може да направи всеки един човек за себе си, е да се изследва поне веднъж в живота си.

Ако тестът е положителен и откриете,че сте HIV позитивни, можете да потърсите медицинска помощ и да получите в България безплатно най-модерното и най-доброто лечение, което ще ви гарантира оптимално здравословно състояние и по-дълъг живот въпреки носителството на вируса. Да сте наясно с HIV статуса си, означава и да можете да предпазите по най-добрия начин хората до вас.

Ако тестът е отрицателен и откриете, че сте HIV отрицателни, вземете мерки да останете HIV отрицателни. Не забравяйте, че ако правите небезопасен секс или ползвате използвани вече игли, след като сте се тествали, то трябва да се тествате отново, за да сте сигурни за HIV статуса си.

Всеки един може по всяко време да се изследва анонимно и безплатно. Кабинети за анонимно и безплатно консултиране и изследване за HIV/СПИН има в градовете в цялата страна. Повече информация можете да откриете на сайта на Националния комитет по профилактика на СПИН и полово предавани болести.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници