Банда иска 1,5 млн. евро откуп за холандец

Банда иска 1,5 млн. евро откуп за холандец
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Холандец, който живее постоянно в Испания, беше отвлечен и държан 11 дни упоен от източноевропейска банда, която искала 1,5 млн. евро откуп, съобщи полицията, цитирана от "Франс прес" и БГНЕС, предаде НОВА.

Мъжът, чиято самоличност не се разкрива, живее в Йорет де мар – курортно градче в Североизточна Испания, и бил похитен на 12 юни от мъже, предрешени като полицаи. Похитителите издебнали жертвата до дома й. Източноевропейците ударили холандеца, вързали му очите и с оръжие го вкарали в багажника на кола, разказал мъжът след като бил освободен.

След похищението похитител използвал мобилния телефон на холандеца и се обадил на жена му с искане на 1,5 млн. евро откуп, за да бъде освободен. Докато бил държан в плен, холандецът непрекъснато получавал успокоителни от тартора на бандата – румънец, който учел медицина в Мадрид.

След сигнал на семейството полицията проследила бандитите.

Холандецът е освободен 11 дни по-късно след полицейска операция в Касарубиос дел монте – градче близо до Мадрид, където бил държан. Органите на реда се намесили часове преди да изтече срокът за предаване на откупа на хотелски паркинг край магистрала.

 

#похитен #холандец #освободен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници