Борисов благодари на ЕК за „Дунав мост" 2

A A+ A++ A

Строителството на "Дунав мост 2" ще бъде завършено „в срок" - в края на ноември 2012, заяви при посещението си на строителната площадка на многократно забавяния инфраструктурен проект край Видин министър-председателят Бойко Борисов.

Борисов посрещна на Дунав мост 2 в събота европейския комисар за регионалната политика Йоханес Хан, който пристигна от румънската страна.

„Единственият проблем за строителството може да възникне от лошото време и да не се асфалтира обектът до края на ноември," посочи премиерът, цитиран от БТА.

Борисов благодари "лично на господин Барозу и на еврокомисаря Хан за удължаването на срока за строителството на обекта", тьй като мостът се финансира с европейски средства по програма ИСПА, чиято давност бе просрочена.

Йоханес Хан поздрави Румъния и България за темповете с които се движи строителството на моста. Трябва да се създаде съвместна компания за управлението на съоръжението, посочи Хан.

При посещението на строителната площадка премиерът беше придружен от министрите Цветан Цветанов, Томислав Дончев, Лиляна Павлова и Ивайло Московски. Борисов и еврокомисарят Хан продължиха посещението си във Видин с наблюдение на започналото пълномащабно учение на МВР "Защита 2012".

Министър - председателят Бойко Борисов лично провери строителните дейности на централния булевард "Панония" във Видин, който е пред завършване. Премиерът припомни, че държавата е отделила за изграждането му 4,7 млн. лева.

Премиерът коментира и предстоящата неделна акция на инициативния комитет за референдум за съдбата на АЕЦ-а в град Белене.

Бойко Борисов подчерта, че виновен за проваленото строителството на атомната централа е само и единствено Сергей Станишев.

#Дунав мост 2 #Бойко Борисов #министър-председател #Йоханес Хан #еврокомисар #Румъния #ИСПА #ЕК #Европейска комисия #Видин #АЕЦ "Белене"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »