Полицаите на национален протест на 5 юли

Полицаите на национален протест на 5 юли
Нова телевизия
A A+ A++ A

Полицаите излизат на протест на връх професионалния си празник. Това решиха от Синдикалната федерация на служителите в МВР, предаде Нова телевизия. Протестът е насрочен за 5 юли от 11:00 ч. пред храм-паметник „Св. Ал. Невски”. Решението обяви неговият председател на синдиката Валентин Попов.

Причина за протеста е фактът, че синдикатът и ръководството на МВР не се споразумяха за вдигането на заплатите за работещите в системата, както и по отношението на облеклото.

„Ние отново няма да честваме празника на МВР”, заяви Валентин Попов. „Не даваме 100 дни на Радев. Ножът е опрял до кокала”, допълни той.

И се закани, че протестът няма да се ограничи до митинга на 5 юли.

„Надяваме се да седнем на масата за преговори, защото, да ме прощава г-н Радев , не можем да му пратим аргументите си по гълъб”, заяви Попов.

Недоволството на униформените отключи изявление на вътрешния министър Валентин Радев, в което той каза, че увеличение на заплатите за пазителите на реда няма да има.

„Не бяхме чути, не бяхме разбрани, още с встъпването в длъжност на този кабинет, поискахме среща с Валентин Радев, тя се случи и след нея стана ясно, че трябва да предоставим аргументи , на 12 юни пратихме писмо до Радев с искане за среща пак, тя не се състоя”, заяви Попов. „На 15 юни се състоя среща на Съвета за социално партньорство в МВР, на която имахме консенсус. Ден по-късно г-н Радев отхвърли този консенсус. На 19 юни пак пратихме писмо до министъра, с което казахме, че Съвета за социално партньорство не е легитимен орган , изпратихме писмо и казахме, че  ще има протест.

Според синдикалиста до миналата година МВР е дължало облекло на служителите си на стойност 30 000 000.

 

#МВР #протест #полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници