Хамстера и Мистър България остават в ареста

Хамстера и Мистър България остават в ареста
Свидетел по делото стана Мисис Свят 2008 Ралица Тодорова, която разказа какви са били тарифите на „моделите" в агенцията на Петров и Йончев. Снимка: Булфото, Архив
A A+ A++ A

Софийски градски съд наложи най-тежката мярка за отклонение „задържане под страна" на Антон Петров – Хамстера.

След близо 6 часово заседание съдия Антон Урумов прецени, че той и другите двама задържани Мирослав Йончев (Мистър България 2003 – бел. р.) и Цветко Цветков трябва да останат постоянно в ареста, предаде БГНЕС.

Прокуратурата смята, че тримата са част от организирана престъпна група създадена с цел трафик на хора и склоняване към проституция. Мярката им не е окончателна и ще бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

По време на заседанието стана ясно и какви са били тарифите на „моделите" в агенция „Май Ейджънси” – 600 лв. на час, 800 лв. за 3 часа и 1000 лв. на нощ. Парите се делели 50/50.

Разказът за работата на агенцията е според свидетелските показания на Мисис Свят 2008 г. Ралица Тодорова, работила в агенцията след като получила титлата.

Тя разказала, че се включила към „алтернативната дейност" на агенцията едва 2010 г. Ползвала се е с особеното доверие на Мирослав Йончев, съсобственик в модната агенция и бивш Мистър България.

Тя прибирала парите и ги давала на Йончев. Според прокуратурата той я е запознал с по-високопоставен от него, а именно Антон Петров – Хамстера.

На даден етап Тодорова дори променила начина, по който момичетата се предлагали на клиентите и създала специален имейл с името „Салата цезар".

В цялата схема бе замесено и името на Светлана Василева – също популярна от светските хроники и свързвана в тях с бившия футболист Георги Иванов – Гонзо.

Прокурорът Милко Момчев подчерта, че Ралица е свидетел и в момента има силно опасение за своят живот и здраве. Затова в момента се охранява от полицията.

Оказа се, че свидетел по това дело е и познатия Пламен Устинов, който е и основния свидетел по делото „Октопод".

Адвокатът на Хамстера Ваня Траянова пък заяви пред съда, че цифрово посоченото престъпление от прокуратурата не съответства на текстовете в Наказателния кодекс.

#Антон Петров #Антон Петров-Хамстера #Мирослав Йончев #Мистър България 2003 #Цветко Цветков #Май Ейджънси #Ралица Тодорова #Мисис Свят 2008 #Светлана Василева #Георги Иванов #Гонзо #Милко Момчев #Пламен Устинов #Октопод #Ваня Траянова #съд #съдия #Софийския апелативен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници