Раненият при взрива в Сандански в критично състояние

Раненият при взрива в Сандански в критично състояние
59-годишен мъж е в много тежко състояние след експлозия на взривно устройство в Сандански. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Раненият мъж при бомбения атентат рано сутринта в петък в Сандански е опериран, но състоянието му продължава да е критично, съобщи завеждащият хирургично отделение в МБАЛ „Св. Врач“ д-р Георги Алексиев.

59-годишният Малин Илиев е закаран в лечебното заведение с тежък хеморагично-травматичен шок, с кръвно 60 на 40, откъсната дясна ръка в областта на предмишницата, с огромна рана в корема и излезли навън черва.

„По лицето и цялото тяло на пострадалия имаше множество тежки наранявания и разкъсвания, предизвикани от проектилите. Има реална опасност за зрението му“, допълни д-р Алексиев, цитиран от БГНЕС.

Операцията е преминала успешно, но животът на Малин продължава да е в опасност, каза още той. Пациентът е в отделението по реанимация и е на апаратно дишане. Обмисля се транспортирането му в столична клиника.

„За съжаление в България здравеопазването е под всякаква критика, а за транспортирането на пациенти в София няма никаква организация. Така е във всички болници, не само в нашата. За да се реагира бързо, човек трябва да има лични връзки и лобита“, каза още д-р Алексиев.

Според него единствено в България от цяла Европа процентът за здравеопазване от БВП е едва 3,9.

„Ако премиерът е решил да се появи на някое място, веднага му се урежда хеликоптер, а колко болни умират всеки ден в българските болници, оставени без специализирани грижи и транспорт, някой пита ли се? Все някой трябва да ги каже тези неща“, заяви с огорчение ръководителят на хирургичното отделение в болницата в Сандански.

Самоделна бомба разкъса Малин Илиев пред клуба на „Евророма“ в Сандански. Инцидентът стана към 5.30 часа сутринта в петък.

Както всяка сутрин, Малин и още четирима негови колеги се събрали пред партийния офис, преди да тръгнат на работа. Мъжете са от частната строителна бригада на Тони Ангелов, местният лидер на „Евророма“. Тази сутрин обаче началникът им се успал и се наложило да го изчакат. Докато го чакали, Малин Илиев забелязал пред входната врата светлозелена модерна мъжка чантичка за мобилен телефон. Отишъл да я види отблизо, но щом я вдигнал, тя избухнала.

Взривната вълна изхвърлила мъжа на няколко метра. Колегите му веднага позвънили на телефон 112, но линейката дошла след половин час, едва след като на мястото на инцидента пристигнали три патрулки и пожарна кола.

Избухналата рано тази сутрин бомба събуди всички живеещи в махалата, които за нула време се събраха пред офиса на „Евророма“, който се намира до пазара в града. Малин Илиев е девети в листата на общинските съветници от „Евророма“ на последните местни избори през октомври миналата година.

#Сандански #взрив #Евророма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници