Авария блокира влаковете между Илинден и Бов

Авария блокира влаковете между Илинден и Бов
YouTube
A A+ A++ A

Авария в контактната мрежа причини закъснение и престой от близо два часа на няколко влака в района на Искърското дефиле. От БДЖ съобщиха за "По света и у нас", че повредата вече е отстранена, но е възможно някои влакове да продължат да се движат със закъснение, защото е необходимо време, за да влязат в график, предаде БНТ.

Зрители сигнализираха пред "По света и у нас" за проблеми с влака, пътуващ от София за Мездра.

Влакът, който по разписание е трябвало да тръгне в 13.00 часа от София, е тръгнал с половин час закъснение. В района на гара Курило машината е престояла близо два часа заради авария в контактната мрежа.

От пресцентъра на БДЖ съобщиха за "По света и у нас", че е имало закъснение и престой и на други пътнически влакове. Закъснели са влаковете от София за Варна, и от София за Горна Оряховица.

Причина за забавянето е голяма авария в контактната мрежа в района Илинден - Бов. Престоят на влаковете се е наложил заради подмяна на електрическите локомотиви с такива с дизелово гориво.

От Националната железопътна инфраструктура потвърдиха, че е имало авария, но повредата вече е отстранена. От там заявиха, че е възможно някои влакове да продължат да се движат със закъснение, защото е необходимо време, за да влязат в график.

 

#авария #закъснение #БДЖ #Искърското дефиле

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай