Служители източили 4,5 тона гориво от цистерни на БДЖ

Служители източили 4,5 тона гориво от цистерни на БДЖ
В мазето на жилището в столичния квартал „Белите брези“ са намерени 80 пластмасови туби с около тон дизелово гориво. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Петима служители на БДЖ бяха арестувани за източване на гориво от локомотиви на компанията при операция на „Транспортна полиция“.

В частни имоти в София и Ихтиман са открити и иззети 4,5 тона дизелово гориво, бензин и керосин, съобщават от пресцентъра на МВР.

На адреса на единия от арестуваните в столичния квартал „Белите брези“ са открити незаконно притежавано огнестрелно оръжие – револвер, 13 стека цигари и 18 бутилки алкохол без български акцизен бандерол, както и 55 000 лв. и 19 000 евро. В мазето на жилището са намерени 80 пластмасови туби с около тон дизелово гориво.

Други 800 литра са иззети от гараж в столичния жк „Младост-3“, използван от друг член на престъпната група. Още около 2,5 тона горива са намерени в частни имоти в Ихтиман, собственост на други двама от групата.

По данни на криминалистите част от горивата са източени от маневрени локомотиви в района гара Искър, а по-големи количества - от цистерни, предназначени за петролна база на Летище София.

В хода на операцията е задържан лидерът на организираната група – П. И. – Нафтата, на 43 г., от София, ръководител на поделението за товарни превози за района на София.

Задържани са и останалите членове на групата - К. К., на 36 г., от София, С. Р., на 43 г., от Ихтиман, Е. Д., на 44 г., от с. Григорево и Г. М., на 44 г., от Ихтиман. И четиримата са служители в „Поделение товарни превози“ – район София, при Холдинг БДЖ.

На петимата са повдигнати обвинения и са задържани за 72 часа.

#БДЖ #гориво #София #Ихтиман

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници