Охранителят намушкал момче е вече с обвинение

Охранителят намушкал момче е вече с обвинение
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителен акт срещу охранителя, който рани с нож 19-годишен младеж след кражба в столичен мол, пише НОВА.

32-годишният Пламен Христов е обвинен за това, че на 23 декември миналата година е направил опит умишлено да умъртви Роберт Алау, като му нанесъл няколко удара с нож по тялото. По договор Христов не е имал право да носи оръжие или да използва такова с цел предотвратяване на кражба в магазина, където е работел.

В деня на инцидента Алау бил с приятелката си в търговския център. Двамата влезли в магазина и взели няколко пуловера, които момичето отнесло със себе си в съблекалнята. Там установили, че лесно може да отстранят алармата и след като го направили, взели един от пуловерите и напуснали магазина. Малко по-късно двамата били застигнати от управителката на магазина, която ги обвинила в кражба. Алау започнал да я обижда и да се държи арогантно.

Тогава се намесил Пламен Христов. По насилствен начин го вкарал в пробната, където започнал да го удря – първо с юмруци, а след това извадил нож, с който нанесъл множество удари в областта на цялото му тяло. Приятелката на Роберт Алау, която станала свидетел на случилото се, се обадила на тел. 112 и започнала да му оказва първа помощ. Пристигналите на място полицаи извършили оглед. Охранителят показал носения от него нож. Предстои насрочване на делото от съда.

#Пламен Христов #обвинение #опит за убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници