Хеликоптерът на Борисов превози пострадалия русенец

Хеликоптерът на Борисов превози пострадалия русенец
Пациент с 85% изгаряния бе транспортиран в сряда по обед от Русе до София с правителствения хеликоптер по разпореждане лично на премиера Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пациент от русенската болница с 85% изгаряния бе транспортиран в сряда по обед от Русе до София с правителствения хеликоптер.

Лично премиерът Бойко Борисов се разпоредил екип на Авиоотряд 28 да излети, за да даде шанс за живот на 40-годишния мъж от Исперих, предаде БГНЕС.

Марин Маринов е настанен в болницата в Русе преди седмица, след като е пострадал тежко при трудова злополука във фуражовоз на фирма „Агротайм“ в Исперих.

Заварчикът е влязъл в празния фуражовоз и започнал да прави заварка, въпреки че тези ремонтни дейности се извършват в специална работилница.

В резултат от заваръчните дейности е избухнал газ и дрехите на Марин Маринов пламнали и той е получил 85% изгаряния.

„Изгарянето е изключително тежко, по цялото тяло с изключение на гърба. Това е един от най-сериозните случаи, които сме имали в последните няколко години. В момента пациентът е стабилен, но ще се нуждае от множество последователни операции. Тъй като изгарянето е доста голямо, е най-добре той да бъде настанен в републиканския център“, коментира началникът на отделението по „Пластично-възстановителна хирургия“ в МБАЛ – Русе, д-р Станимир Георгиев.

Транспортирането на Марин Маринов до Националния център за лечение на изгаряния към Център за спешна медицина в „Пирогов“ - София, е станало по желание на работодателите на заварчика, обясни още Георгиев.

Той лично бе ангажиран с процедурата по превозването на пациента с линейка от русенската болница до хеликоптера, който бе кацнал в Индустриалния парк в Русе.

Екипът на хеликоптера включваше четирима души екипаж и двама медицински специалисти, включително реаниматор на Националния център за лечение на изгарянията.

Правителственият вертолет има пълно оборудване за подобни медицински случаи.

#Бойко Борисов #премиер #Исперих #Марин Маринов #Пирогов #вертолет #хеликоптер #София #Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници