Поредният парадокс по български

Поредният парадокс по български
Нова телевизия
A A+ A++ A

Поредният парадокс по български. Този път от Червен бряг. Как общински съветник с присъда за шофиране в нетрезво състояние, оглавява комисията по сигурността в кметството. Кой е овластеният нарушител, разказва Вероника Димитрова.

Възможно ли е председател на общинска комисия по транспорт, законност, обществен ред, сигурност и граждански права, да е системен нарушител на пътя и с актуална присъда за шофиране в нетрезво състояние? Да. В Община Червен Бряг.

Той е Цветомир Цветанов. Общинският съветник от ВМРО, който бори нарушителите на пътя. Но само на хартия. През март миналата година гази, а не пази правилата. За пореден път, сочат сводките на КАТ.  Тогава Цветанов  празнува със съпартийци от ВМРО, в плевенско село. И се качва зад волана. Пил.

„Изпил съм 2 чаши вино. Не мисля, че който и да изпие 2 чаши вино, ще бъде пиян”, коментира Цветомир Цветанов председател на комисията по обществен ред и сигурност.

Заради високата скорост, с която се движи, губи контрол над колата и излита от пътя. Намират го в канавката. По таван. Според него, асфалтът бил мокър. Имало и дупки. Според решението на съда, катастрофирал,  защото бил пиян.

Катастрофата се разминава без жертви, но кръвната проба показва, че общинският съветник карал с 1,5 промила алкохол в кръвта. Отказал е проверка с дрегер. Освен, че е карал пил, той бил и без книжка, пише още в решението на съда.

Общинският съветник е осъден на една година условно и две години без право да кара кола. Това не е първото му провинение на пътя. Въпреки губите нарушения на пътя, и днес Цветанов от ВМРО оглавява комисията по сигурността в общината на Червен бряг.

След като бъде отстранен, общинският съветник планира да се върне към старата си работа.

#Червен бряг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?