Повече от милион ще струва укрепването на коритото на р. Камчия

Повече от милион ще струва укрепването на коритото на р. Камчия
БНТ
A A+ A++ A

Щетите, които нанесе наводнението пред две години по поречието на река Камчия, още не са напълно възстановени. Около един милион лева са необходими за укрепване на проблемните зони по реката, които са застрашени от свличане на земни маси, информира БНТ.

Всички защитни диги, разрушени при наводнението преди две години, са възстановени. Те обаче са застрашени от друг процес.

Даниела Янкова – главен инженер на “Напоителни системи – Черно море”: Застрашава предпазните диги, като изравянето достига до основата на дигата и създава реална опасност за събаряне на самите предпазни диги, след което естествено ще бъдат наводнени прилежащите територии.

Над 20 са участъците по поречието на Камчия, където има свличане на земни маси. Те образуват прегради в речното корито и трябва да бъдат разчистени, за да не пречат на водата да минава свободно. Отделните кърпежи не са решение, казват специалистите, а е необходимо цялостно укрепване.

Даниела Янкова – главен инженер на “Напоителни системи – Черно море”: Сумата, която сме прогнозирали е около милион и 700 лева на база крупни показатели.

Предстои изготвянето на работен проект за възстановяването на проблемните зони.

#укрепване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници