Предимно облачно ще е в утрешния ден, на места ще превали и прегърми

Предимно облачно ще е в утрешния ден, на места ще превали и прегърми
Източник: pixabay
A A+ A++ A

На 17 май облачността над страната ще е значителна, над западната половина от страната купеста и купесто-дъждовна и на места ще има краткотрайни превалявания, в западните райони временно интензивни, придружени с гръмотевици. Ще се усили вятърът от североизток до умерен, в източните райони и временно силен и с него ще започне да нахлува хладен въздух. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, предаде Дарик.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за май. Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна, а на много места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, на над 2600 метра ще превали сняг. Ще духа силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието ще има по-често значителна облачност, почти без валежи. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 19-20°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

#облачността #превалявания #вятър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници