Ето как изглеждат Виетнамските общежития отвътре

Ето как изглеждат Виетнамските общежития отвътре
бТВ
A A+ A++ A

Жители на столичния кв. „Красна поляна“ излизат тази вечер на нов протест срещу т. нар. Виетнамски общежития. В 19:00 ч. те отново ще блокират кръстовището на бул. „Никола Мушанов“ и ул. „Добротич“, предаде бТВ. Част от протестиращите обясниха, че искат от общината ясен план за действие за премахването на гетото.

Ето как изглежда един от блоковете на тези общежития отвътре. Входът и коридорите на блок 5 са в окаяно състояние, но един от апартаментите, в който екипът беше поканен, е ремонтиран и обзаведен скъпо. В него живее Тихомир, който разказа, че обновяването му е струвало 10-ина хиляди лева, но ги е дал, за да живее семейството му удобно.

Той обаче би се преместил, ако сградата бъде съборена, „стига да ми дадат нормално жилище“.

Преди няколко месеца Виетнамските общежития бяха определени като опасни и предстои да бъдат премахнати.

 

Досега от (кмета на София Йорданка) Фандъкова имаме само неясен срок – 2019 г. Искаме план за действие. Като за начало няма информация колко хора живеят тук, знаем само за 360 семейства, каквото и да означава това. Искаме ясен план, от който да се вижда решение. Протестираме срещу бездействието на общинската администрация, каза Десислава Малинова.

Искаме го черно на бяло, защото утре може да дойде друг кмет и реши, че ангажиментът не го устройва, добави Цветан Фиков.

За обясненията на общината, че няма къде да бъдат изселени тези хора, той коментира: Кметът, ако си беше вършил работата тези девет години, да изселва по две по три семейства, щеше да е решил проблема. Той не е е от днес, а от 2008 г.

#протест #Виетнамски общежития

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници