Родната публика най-после видя на живо "Котки"

Родната публика най-после видя на живо "Котки"
Източник: Facebook
A A+ A++ A

Няма нищо случайно във феноменалния успех на мюзикъла „Котки“ – лондонската версия се играе над 20 години, а тази от Бродуей – 18. У нас над 20 000 души имат щастието да видят легендарния спектакъл по време на шест представления в зала 1 на НДК, в рамките на четири поредни дни – от 11 до 14 май, предаде бТВ.

Всичко в това представление е като зашеметяващ пир за сетивата, поднесен със съвършена простота и лекота от безупречно подбрани артисти. Декорите, творческите хрумки и синергията от няколко вида изкуства са надграждани и отработени до последния детайл. Ефектът от безпогрешно отстреляния изстрел е неизменен – изкуство, което може за задоволи и масовия вкус, и най-претенциозните критици.

Огромно сметище, събрало всичко, което може да „улесни“ живота на една котка – от рибешка кост до стар автомобил, консерви, бутилки, пантофи, чадър и страници от вестници, посветени на котешките проблеми. Този реквизит остава на сцената през цялото време, както и след края на шоуто, за радост на публиката, която има възможност да си направи траш-селфи.

Всички композиции на А. Л. Уебър звучат в оригинал, изсвирени на живо от бенд. Специално изградено студио зад сцената приютява 13 изключителни музиканти и това придава на цялата продукция усещането за уникалност. Голяма част от артистите са професионални танцьори, завършили балетни академии и танцови училища, освен че притежават актьорско майсторство и имат опит в подобни проекти. Затова на сцената има от всичко по много – театър, танц, балет, акробатика, пантомима.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници