Заплатите на социалните нагоре от 1 юли

Заплатите на социалните нагоре от 1 юли
Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заплатите на социалните работници ще бъдат увеличени от 1 юли, съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

По думите му разчетите се правят в момента, но най-вероятно увеличението ще е с 20 процента, предаде Дарик радио.

Социалният министър допълни, че се очаква още в сряда предложението да бъде внесено за разглеждане от Министерския съвет.

През май служители на Агенцията за социално подпомагане (АСП) в цялата страна излязоха на протест за заплати и подобряване на условия на труд.

Тогава министър Младенов заяви готовност да преговаря с финансовия министър за увеличение на възнагражденията от 1 януари следващата година.

Бе обещано, че ще бъдат ремонтирани 89 обекта в 65 дирекции „Социално подпомагане“ в 74 общини, а средствата за това ще дойдат от ОП „Регионално развитие“ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Общата стойност на проекта, по който АСП е бенефициент, възлиза на близо 5.5 милиона лева. До края на годината служителите ще бъдат снабдени и с нови компютри.

#заплати #социални работници #Тотю Младенов #министър на труда и социалната политика #Министерския съвет #Агенцията за социално подпомагане #АСП #ОП „Регионално развитие” #Министерството на регионалното развитие и благоустройството

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници