Аудио-визуална изложба "Пинк Флойд: Тленните им останки"

Аудио-визуална изложба "Пинк Флойд: Тленните им останки"
YouTube/MICRO 171
A A+ A++ A

Високотехнологична експозиция, наречена The Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains ("Изложба Пинк Флойд: Тленните им останки"), се открива в прочутия музей „Виктория и Албърт“ в Лондон, предаде Нова телевизия.

Изложбата е посветена на основните страници от повече от половинвековната история на творчеството на легендарната британска рок група. Експозицията ще бъде достъпна за всеки от 13 май до 1 октомври.

Посветена е на 50-годишнината от излизането на първият сингъл на Pink Floyd, наречена "Arnold Layne", както и на първия албум на групата - "The Piper at the Gates of Dawn" (1967).

Аудио-визуални изложба потапя посетителите в света на музиката и образи на произведенията, изпълнявани от петимата музиканти - Сид Барет, Роджър Уотърс, Ричард Райт, Ник Мейсън и заместилият Барет през 1968 г. Дейвид Гилмор. Двама от тях – Барет и Райт, вече не са сред живите.

Там може да се видят много музикални инструменти, използвани при студийни записи и изпълнения на живо, саморъчно писани текстове на песни и авторски рисунки, рекламни плакати и дори комикси, създадени на базата на песни на Pink Floyd, вестникарски публикации за групата, множество снимки на участниците, видеоматериали с интервюта с музикантите и концерти в най-различни творчески периоди, различни художествени образи, използвани по време на концерти.

Сред тях е огромна фигура на учителя – персонаж от знаменития сингъл „Another Brick in the Wall” от концептуалния албум „The Wall” (1979).

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници