Добрев отчете 7 пъти повече инвестиции в началото на 2012 г. в сравнение с 2011 г.

Добрев отчете 7 пъти повече инвестиции в началото на 2012 г. в сравнение с 2011 г.
Министър Делян Добрев връчи сертификат за инвеститор клас А на „Пластхим-Т“ АД, гр. Тервел. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В началото на тази година България е привлякла почти 7 пъти повече инвестиции в сравнение със същия период на миналата година, обяви министърът на икономиката Делян Добрев.

„За периода януари–април 2012 г. размерът на инвестициите възлиза на 407 млн. евро в сравнение с 63 млн. за същия период през миналата година“, поясни Делян Добрев, цитиран от БГНЕС.

Общата стойност на издадените инвеститорски сертификати клас А до момента е 454 млн. лв. По тези проекти ще бъдат осигурени над 580 постоянни работни места, отбеляза още икономическият министър.

„Заедно с Българската агенция за инвестиции работим активно с още 5-6 компании, които, надявам се до края на годината, ще убедим да инвестират в България“, допълни Делян Добрев.

По въпроса за ОЦК – Кърджали, министърът заяви, че новият инвеститор трябва да поеме задълженията по управлението на дружеството възможно най-скоро.

Като основна причина за това Делян Добрев подчерта необходимостта да не се прекъсне цикълът на производство, за да няма нужда от значителни инвестиции за неговото подновяване.

#ОЦК – Кърджали #инвестиции #Делян Добрев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници