Двама българи признаха вината си за банкови измами в САЩ

Двама българи признаха вината си за банкови измами в САЩ
A A+ A++ A

Двама българи признаха вината си по обвинения, че са източили сметките на стотици жители на щата Флорида, чрез схема за скимиране и че са си присвоили по този начин над 112 000 долара.

Присъдата на българските граждани Александър Николов и Тошко Илиев ще бъде обявена на 31 август, съобщават в. „Сън Сентинел" и БТА.

Двамата бяха заловени на 4 март в лобито на Ситибанк във Форт Лодърдейл във Флорида, където теглели пари с фалшиви банкови карти. Николов имал 20 банкови и кредитни карти и най-малко 1 000 долара в брой. Илиев разполагал с 13 карти и 1 100 долара в брой.

Банкови служители повикали полицията, според която двамата българи са теглили пари преди това в няколко други клона в Южна Флорида.

Интересното в този случай бе, че българите са били разкрити, когато обсъждали престъпленията си, докато били под арест.

Те се разкрили по време на разговора си къде са оставили лаптопи и куфари, пълни с пари и фалшиви паспорти. Двамата дори са обсъдили, къде ще избягат, когато бъдат пуснати под гаранция – единият смятал да замине веднага за България, а другият за Мексико.

Двамата са говорили на български, защото мислели, че не могат да бъдат разбрани, но американската полиция записала разговора и го дала на преводач, който разкрил намеренията им.

При ареста на българите в дома им са открити 12 673 долара. Българите са поставили скимиращи устройства на банкомати на банката Джей Пи Морган чейс на различни места във Флорида.

Те са инсталирали безжични камери, с които са записвали ПИН кодовете на клиентите. Кадрите са били предавани в реално време чрез радиочестотни вълни до клетъчен телефон, който са контролирали българите. После те, чрез получените данни, са създавали фалшиви карти, с които са теглели парите. От схемата са пострадали 800 души в Южна Флорида.

#Флорида #банкови карти #българи #България #Мексико #Александър Николов #Ситибанк #Форт Лодърдейл #Джей Пи Морган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"