Стабилен ръст на икономиката на Германия от началото на 2017 г.

Стабилен ръст на икономиката на Германия от началото на 2017 г.
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Изненадващо подобрение на настроението сред германските анализатори и инвеститори за състоянието на икономиката до двегодишен връх, което е знак за ускоряването на икономическия растеж за през следващите месеци, показва проучване на центъра за европейски икономически изследвания ZEW, предаде БНР.

Индексът на базирания в Мюнхен изследователски институт, измерващ въдещите икономически очаквания в Германия за следващите шест месеца, нарасна много силно през април до 19,5 пункта от 12,8 пункта през март при осреднена прогноза на финансовите пазари за по-сдържано повишение до 14,8 пункта. Това е и неговото най-високо ниво от август 2015-та, въпреки че на този етап индексът все още остава под дългосрочно осредненото ниво от около 23,9 пункта.

В същото време и индексът, определящ текущите условия в Германия, нарасна значително до 80,1 пункта от 77,3 пункта месец по-рано, докато очакванията бяха за доста по-скромно негово подобрение до 77,5 пункта.

Икономиката на Германия доказа, че е "доста силна" през първото тримесечие на тази година, като финансовите експерти, окуражени от положителната серия от икономически данни, очакват тази тенденция да продължи и през следващите месеци, отбеляза базираният в Мюнхен изследователски институт.

"Германската икономическа ситуация се оказа доста здрава през първото тримесечие", коментира президентът на института Ахим Вамбах. Той добави, че експертите на финансовите пазари и институционалните инвеститори очакват тази положителна тенденция да продължи.

#Германия #настроението

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници