Сините питат ЕК дава ли държавна помощ спорният Закон за горите

Сините питат ЕК дава ли държавна помощ спорният Закон за горите
Ако Европейската комисия потвърди тази теза, България ще понесе сериозни санкции," предупреди Ваньо Шарков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Евродепутатите от Синята коалиция ще поискат становището на Европейската комисия дали промените в Закона за горите предоставят неправомерна държавна помощ, обяви депутатът от СДС Ваньо Шарков.

Той обясни, че според действащото законодателство при промяна на предназначението на терените се плаща такса, а при горските масиви държавата е задължена срещу тази такса да възстанови горите в същия обем на друго място.

С промените в Закона за горите това изискване е отпаднало, което може да се приеме и за държавна помощ, твърдят сините, цитирани от „Дарик".

„Ако Европейската комисия потвърди тази теза, България ще понесе сериозни санкции," предупреди Ваньо Шарков и призова да се внимава при гласуването на президентското вето на Закона за горите.

Синият депутат апелира още към мнозинството в парламента да подкрепи предложение на СДС за клауза в Закона за енергетиката, който ще се гласува следващата седмица в Народното събрание.

Според нея доставчиците на електрическа енергия няма да имат право да спират тока на потребители, в чиито домове има медицинска апаратура, захранвана с електричество, тъй като това застрашава живота на хората.

Подобни случаи е имало при болни с инхалатори в Бургаско, заяви Ваньо Шарков.

#Ваньо Шарков #ЕК #Европейска комисия #СДС #Синя коалиция #Закон за горите #евродепутат #Закон за енергетиката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници