Довършват ремонтът на трамвайната линия по бул. "България"

Довършват ремонтът на трамвайната линия по бул. "България"
YouTube
A A+ A++ A

Цялата трамвайна линия по бул. "България" ще бъде напълно обновена през тази година, обясни зам.-кметът по транспорт в Столична община Евгени Крусев, пише БГНЕС.

Булевардът не е ремонтиран откакто е построен през 80-те години, поясни той, предаде Нова телевизия.

„Всяка година изразходваме изключително много средства за поддръжката му. За тази година се планира да довършим ремонта на трамвайната линия в участъка при кръстовището с бул. „Гешов“, така че цялата трамвайна линия да бъде напълно обновена. Предстои да се обнови изцяло и уличното осветление по бул. „България“ през следващите месеци“, обясни Крусев.

Той уточни, че за ремонт на асфалтовата настилка по булеварда са необходими много средства, с които към момента бюджетът на общината не разполага.

„Нужната сума е 12,9 млн. лв., което включва преасфалтиране на двете платна на бул. „България“, включително кръстовището с бул. „Черни връх“ и се стига до моста на река Боянска“, поясни още Евгени Крусев.

Относно площад "Славейков" той посочи, че той ще бъде цялостно реконструиран, което включвало подземна инфраструктура, настилки, осветление и озеленяване.

„За функционирането на книжния пазар ще бъдат направени съответните съоръжения така, че пазарът да може да съществува на площада. Самите маси, върху които ще се разполагат книгите, ще бъдат много по-красиви от сегашните сергии“, уточни Крусев.

#ремонт #бул. "България"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници