Марешки: Не сме разговаряли с ГЕРБ за коалиция

Марешки: Не сме разговаряли с ГЕРБ за коалиция
Източник: Капитал
A A+ A++ A

„Воля” е част от следващия парламент. Първо да поздравим победителите. Тяхна е ролята за съставяне на кабинет, те си избират партньорите. Не сме се чували още, не сме водили разговори. Предполагам, че следващата седмица, ако имат желание, ще ни поканят”, коментира по NOVA Веселин Марешки.

„Няма как да участваме като подкрепящи, можем да сме само партньори в едно управление и да носим нашата отговорност”, допълни Марешки. Според него има три варианта за управление. „Единият е изцяло европейският. Този, в който участват единствените евроатлантически ориентирани формации – ГЕРБ, ДПС и „Воля”. Това са единствените формации, които почтено излязоха пред избирателя – самостоятелно, със собственото си лице и програма, а не с безпринципни коалиции”, коментира Марешки. И подчерта, че ДПС е приета в Европа, предаде Дарик.

Освен това добави, че ако ще участва в правителство, ще има коалиционно споразумение с ГЕРБ. „ГЕРБ определя партньорите. Само казвам, кой е проевропейският вариант”, заяви лидерът на „Воля”. Вторият вариант, според него, е коалиция между ГЕРБ и „Воля” „с подкрепа каквато успее да организира най-голямата партия”. Третият вариант, обясни Марешки, е с участието на „Атака”, ВМРО, НФСБ, което обаче било най -неприемливо за Европа.

#ГЕРБ #воля #Атака #ВМРО #НФСБ #Веселин Марешки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници