Федерер вдигна петата си на Индиън Уелс

Федерер вдигна петата си на Индиън Уелс
Източник: Topsport
A A+ A++ A

Роджър Федерер е новият шампион на турнира от серията „Мастърс“ в Индиън Уелс. След триумфа си на Australian Open в началото на годината, 35-годишният швейцарец грабна днес нов голям и престижен трофей. На финала носителят на рекордните 18 титли от „Големия шлем“ надви своя сънародник и приятел от Швейцария Стан Вавринка с 6:4, 7:5, записвайки 20-а победа срещу световния №3 в 23-ия двубой между двамата. Поставеният под №9 Федерер остава без поражение срещу Вавринка на твърда настилка: 15-0 победи, пише Труд.

За Федерер това е пета титла в Индиън Уелс и общо 90-а в кариерата му. Швейцарецът стана най-възрастният шампион в историята на това състезание и грабна трофей №25 от серията „Мастърс“. Повече титли от тази категория от него имат само двама тенисисти – Новак Джокович (30) и Рафаел Надал (28). Швейцарецът има и още 48 загубени финала на сингъл.

Вавринка пък остава с 15 титли, като днес претърпя 11-о поражение на финал. Единственият трофей на Стан от категорията „Мастърс“ е на клея в Монте Карло през 2014 година, когато на финала побеждава Федерер. С успеха си Федерер направи подарък и на треньора си Иван Любичич. Бившият хърватски тенисист, шампион в Индиън Уелс за 2010 година, на 19 март имаше рожден ден. Любичич, който изгледа на живо триумфа на Федерер, навърши 38 години.

#Роджър Федерер #Мастърс #Индиън Уелс #Стан Вавринка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »