Роджър Федерер слага край на кариерата си

Роджър Федерер слага край на кариерата си
A A+ A++ A

Швейцарецът Роджър Федерер обяви, че слага край на професионалната си кариера като тенисист.

41-годишният Федерер несъмнено е най-обичаният тенисист на нашето време и е смятан от мнозина за най-великия играч, хващал ракета в ръка. Неговият последен турнир ще бъде предстоящата демонстративна надпревара „Лейвър къп“, която ще се проведе в Лондон през следващата седмица, пише БТА.

„От всички дарове, които тенисът ми даде през всички тези години, най-големият, без съмнение, са хората, които срещнах по пътя си: моите приятели, моите съперници на корта и най-вече феновете, които дават живота на спорта“, отбелязва той в своято послание в Twitter.

Той напомня на феновете си, че през последните три години е бил изправен пред предизвикателства, свързани с контузии и операции. „Работих здраво, за да се върна на ниво за състезание. Но съм наясно с ограниченията на тялото ми, което напоследък ми изпраща много ясни сигнали. Аз съм на 41 години. Изиграл съм над 1500 мача за 24 години. Тенисът бе по-благосклонен към мен, отколкото някога съм предполагал и сега е време да призная, че е време да прекратя състезателната си кариера“, пише 20-кратният носител на титли от Големия шлем.

„Турнирът „Лейвър къп“ следващата седмица в Лондон ще бъде моето последно участие на АТП-надпревара. Разбира се, в бъдеще ще продължа да играя тенис, но не и на турнири от Големия шлем и от Тура“, заяви още Федерер.

В кариерата си Федерер има 20 титли на сингъл от турнирите от Големия шлем, 103 титли и 310 седмици като водач в световната ранглиста, включително и рекордните 237 поредни.

#Роджър Федерер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"