Версия: Рапанджийската мафия е замесена в отвличането на варненския професор

Версия: Рапанджийската мафия е замесена в отвличането на варненския професор
http://www.chernomore.bg
A A+ A++ A

Шести ден известният морски геолог и археолог от Варна проф. Веселин Пейчев е в неизвестност. Версиите за мистериозното изчезване на бившия и.д. директор на Института по океанология към БАН са много, но полицията избягва коментари по темата. Според председателя на Сдружението на превозвачите Максим Петков в случая е замесена т.нар. рапанджийска мафия, срещу която професорът се е борил, предаде Нова телевизия.

"Проф. Пейчев участва в много организации. Ние започнахме паралелно разследване. Индикациите водят, че изчезването му е вследствие на неговата професионална дейност. Проучваме дали в случая е замесена така наречената "рапанджийска мафия”. Възможно е да е свързано и с подводната археология”, заяви Петков.

Проф. Веселин Пейчев последно се е разделил със своя колега проф. Димитров на кръстовището пред т.нар. "Червен площад” във Варна. Ученият отивал на гости на своята дъщеря в кв. "Виница”. Телефонът на изчезналия професор давал свободно до неделя вечерта.

Веселин Пейчев 13 месеца беше временно изпълняващ длъжността директор на Института по океанология, а неговата тясна специалност е "Морска геология и археология”. По време на управлението си на института той успява да издейства от държавата над 1 млн. лв. за научноизследователска дейност на кораба "Академик”.

Когато обществената поръчка беше задействана, се проведе конкурс за нов директор на института, който обаче беше спечелен от друг кандидат. Новият ръководител по неизвестни причини спира обществената поръчка, не е ясна и съдбата на субсидията от 1 милион. 

Източник: iNews.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници